• Посилання скопійовано

ВРУ прийняла закон про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві

4 листопада ВРУ ухвалила законопроєкт № 3205-2 про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві

ВРУ прийняла закон про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві

Мінагрополітики повідомляє, що Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 3205-2 про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві. За це проголосували 262 народні депутати.

Про це у своєму Telegram-каналі написав Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

«Сьогодні маємо чергову велику перемогу для аграріїв – 262 народні депутати щойно підтримали законопроєкт № 3205-2, яким створюється Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві. Нарешті банківське кредитування для малих фермерів стане простішим та доступнішим», — зазначив Міністр.

Він зауважив, що ринок землі не відбудеться без  доступних і прозорих механізмів фінансування для агровиробників. Без цього неможлива повноцінна конкуренція на ринку.

«Відтепер малі та середні фермери зможуть ефективніше залучати необхідні кредитні ресурси для розвитку своєї господарської діяльності. Завдяки законопроєкту фермери, які обробляють до 500 га, матимуть гарантії від держави для отримання кредитів у фінустановах», — підкреслив Роман Лещенко.

Фонд надаватиме гарантії в обсязі до 50 % непогашеної суми основного боргу та гарантії на строк дії кредитного договору, але не більше 10 років.

Цей Закон набрав чинності з 24 листопада. Його було опубліковано в "Голосі України" 23 листопада.

Джерело: Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»