• Посилання скопійовано

Президент підписав Закон про хмарні послуги

Зеленський підписав Закон про хмарні послуги. Він передбачає врегулювання правових відносин щодо обробки та захисту даних при використанні технології хмарних обчислень та наданні хмарних послуг

Президент підписав Закон про хмарні послуги

Президент України підписав закон про хмарні послуги. Про це повідомило Мінцифри в Телеграм.

Тепер державні органи зможуть зберігати дані у хмарних сервісах.

Щоб обробляти дедалі більше інформації, органам влади та місцевого самоврядування необхідно періодично збільшувати кількість обчислювальних та людських ресурсів. Щоб оптимізувати цей процес, ми плануємо перенести основні державні ІТ-сервіси у «хмари».

Що зміниться з упровадженням хмарних послуг у держорганах?

  • закон дозволить прибрати корупційні ризики під час закупівлі серверного обладнання;
  • пришвидшиться впровадження інновацій в органах влади.

Також закон про хмарні послуги зробить Україну привабливою для найбільших світових вендорів хмарних сервісів — Microsoft, AWS, Google Cloud. Тож ми станемо на крок ближчими до побудови гіпермасштабних датацентрів.

Джерело: Мінцифри

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»