• Посилання скопійовано

Отримати документ про нормативну оцінку землі можна буде в е-формі

За словами Шмигаля, послуга отримання документу про нормативну оцінку землі буде впроваджена повністю в автоматичному режимі та електронній формі

Отримати документ про нормативну оцінку землі можна буде в е-формі

Уряд ухвалив рішення, яке збільшить прозорість та ефективність функціонування ринку землі. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, послуга отримання документу про нормативну оцінку землі буде впроваджена повністю в автоматичному режимі та електронній формі. Документ надаватиметься з використанням QR-коду та без участі чиновників.

«Рівно рік тому в Україні був запроваджений ринок землі. Люди отримали можливість продавати та купувати землю, запускати власне господарство, інвестувати в розвиток. За цей час було укладено понад 100 тисяч угод», — зазначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр зауважив, що повномасштабна війна поставила ринок землі на паузу, але наприкінці травня вже було відновлено роботу кадастрів та реєстрів, і за цей місяць укладено майже три тисячі нових угод.

«Роль ринку землі й аграрного сектору у відновленні економіки після війни складно переоцінити. Це буде один зі стовпів нової економіки України, але його основою стане не експорт сировини, а глибинна переробка на території нашої держави», — резюмував Глава Уряду.

Ці нюнси затверджені Постановою КМУ від 01.07.2022 №753

***

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»