• Посилання скопійовано

Експорт товарів: визначаємо дату виникнення податкових зобов'язань з ПДВ

ДФС у Миколаївській області нагадала, що датою оформлення митної декларації вважається дата завершення процедури митного оформлення експортної операції

Експорт товарів: визначаємо дату виникнення податкових зобов'язань з ПДВ

ДФС у Миколаївській області у листі від 15.03.2016 р. № 830/10/14-29-12-01-10 нагадує, що товари вважаються вивезеними за межі митної території України, якщо таке вивезення підтверджене  митною декларацією.

Митне оформлення розпочинається:

  • з моменту подання органу доходів і зборів декларантом або уповноваженою ним особою митної декларації або документа, який відповідно до законодавства її замінює, та документів, необхідних для митного оформлення;
  • у разі електронного декларування - з моменту отримання органом доходів і зборів електронної митної декларації або електронного документа, який відповідно до законодавства замінює митну декларацію.

Митне оформлення вважається завершеним після виконання всіх митних формальностей, що засвідчується органом доходів і зборів шляхом проставлення відповідних митних забезпечень (у тому числі за допомогою інформаційних технологій), інших відміток на митній декларації або документі, який відповідно до законодавства її замінює, а також на товаросупровідних та товарно-транспортних документах у разі їх подання на паперовому носії.

Таким чином, датою оформлення митної декларації вважається дата завершення процедури митного оформлення експортної операції, яка визначається за фактом проставлення посадовою особою митного органу на всіх аркушах такої декларації відбитка особистої номерної печатки, а в разі електронного декларування - за фактом засвідчення ЕЦП посадової особи митного органу електронної митної декларації після перетворення її у візуальну форму.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»