• Посилання скопійовано

Положення про митні декларації зазнає змін

Мінфін оприлюднив проект постанови КМУ "Про внесення змін до Положення про митні декларації"

Положення про митні декларації зазнає змін

1 грудня Міністерство фінансів повідомило про розроблення проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Положення про митні декларації» (завантажити).

Внесення змін до Положення надасть можливість відображати в митній декларації факт зміни ціни товарів, що вивозиться за межі митної території України, якщо таке коригування ціни для цілей податкового контролю за трансфертним ціноутворенням не призведе до зменшення суми податків, що підлягає сплаті до бюджету, що забезпечить приведення відомостей документів митного оформлення та даних митної статистики у відповідність до фактичних обставин бізнесу та надання достовірних даних про вартість товарів до НБУ.

Окрім того, пропонується також:

- надати можливість подання додаткової митної декларації або декількох додаткових декларацій та сплати митних платежів у тому ж календарному місяці, у якому здійснювалося переміщення товарів через митний кордон України за періодичною митною декларацією;

- встановити вимоги щодо заповнення аркуша коригування у разі необхідності виправлення відомостей в митній декларації, пов’язаних із доплатою або поверненням митних платежів, у тому числі у зв’язку зі скасуванням рішення митного органу, а також у разі необхідності виправлення відомостей, пов’язаних коригуванням ціни товару, що вивозиться за межі митної території України, для цілей податкового контролю за трансфертним ціноутворенням.

Зауваження і пропозиції стосовно змісту акта можна надавати у письмовій та електронній формі за адресами:

Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2, e-mail: infomf@minfin.gov.ua.

Державна регуляторна служба України, 01011, Київ, вул. Арсенальна, 9/11, e-mail:  inform@dkrp.gov.ua.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»