• Посилання скопійовано

В Україні введуть нову міжнародну класифікацію товарів для сплати митного тарифу

Сьогодні, 15 листопада, Кабмін ухвалив проект Закону “Про Митний тариф України”. Законопроект не змінює ставки увізного мита на товари, а лише запроваджує нову класифікацію окремих товарів

В Україні введуть нову міжнародну класифікацію товарів для сплати митного тарифу

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Законопроект не змінює ставки увізного мита на товари, а лише запроваджує нову класифікацію окремих товарів.

Головна його мета - гармонізувати українське законодавство з нормами міжнародного права і спростити міжнародну торгівлю для України.

Згідно з законопроектом в основу митного тарифу буде покладено нову версію Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТ ЗЕД). Вона створена на основі Гармонізованої системи опису та кодування товарів (ГС) 2017 року і Комбінованої номенклатури Європейського Союзу і враховує всі зобов’язання України в рамках Світової організації торгівлі.

Гармонізована система опису та кодування товарів (ГС) - це товарна номенклатура, що використовується у 207 країнах світу, щоб забезпечити одноманітну класифікацію товарів для встановлення митних тарифів, здійснення заходів нетарифного регулювання та збирання статистичних даних. Зараз митний тариф в Україні бере за основу ГС у версії 2012 року, тоді як більшість країн світу використовує свіжішу версію 2017 року. Згаданий законопроект усуває цю проблему, адже бере за основу саме ГС 2017 року, у якій запроваджуються коди для нових видів товарів і скасовуються коди для тих, що вже вийшли з ужитку. Запровадження ГС 2017 року від України очікує також Всесвітня митна організація. 

Джерело: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»