• Посилання скопійовано

Аграрний комітет вимагає переголосувати за зміни в Податковий кодекс

Комітет Верховної Ради з питань агарної політики вимагає переголосувати за зміни до Податкового кодексу України щодо скасування експортного відшкодування ПДВ виробникам технічних культур

Аграрний комітет вимагає переголосувати за зміни в Податковий кодекс

Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт Комітету.

Мова йде про проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році», який Рада ухвалила в другому читанні та в цілому 7 грудня. За словами нардепів, «їх ввели в оману і маніпулятивно проштовхнули зміни до Податкового кодексу України».

«До зазначеного законопроекту народним депутатом України Вадимом Сидорчуком було внесено поправку №180, якою передбачено скасування бюджетного відшкодування ПДВ при експорті технічних культур: сої, ріпаку та соняшнику. Зазначена поправка порушує статтю 116 Регламенту Верховної Ради України, відповідно до якої пропозиції та поправки до законопроекту, який готується до другого читання, можуть вноситися лише до того тексту законопроекту (статей, їх частин, пунктів, речень), який прийнятий Верховною Радою України за основу», - йдеться у заяві.

Ця правка була відхилена більшістю парламентарів, разом з тим, перед самим голосуванням за законопроект в цілому її, та низку інших, повторно винесла на голосування голова Комітету з питань податкової та митної політики.

«Н.Южаніною перед голосуванням за прийняття цього законопроекту в цілому було повторно оголошено низку поправок, відхилених народними депутатами України, з проханням про їх підтримку. Серед названих поправок була і поправка №180. Проте, під час їх оголошення не було сказано про їх зміст.

Тому, під час голосування за підтримку названих поправок, велика частина народних депутатів України, в тому числі і з тих, які поставили підписи під цією заявою, були введені в оману і не розуміли, що голосують за скасування відшкодування ПДВ при експорті олійних культур»,  - йдеться у заяві комітету.

Відповідно до стенограми голосування, Южаніна лише перерахувала номери правок, без уточнення їх змісту. За словами нардепів, прийняття такої норми нанесе велику шкоду сільському господарству України, оскільки призведе до падіння закупівельних цін на них.

Нардепи наголошують, що скасування бюджетного відшкодування ПДВ при експорті олійних культур нанесе велику шкоду сільському господарству України, адже призведе до падіння закупівельних цін на них. Загальні втрати аграріїв складуть декілька мільярдів гривень.

Окрім того, скасування відшкодування ПДВ при експорті відповідних олійних культур є грубим порушенням зобов’язань, взятих Україною при вступі до СОТ і підписання Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом, наголосили обранці.

Тож, члени аграрного комітету пропонують винести вказану поправку на повторне голосування.

“Зважаючи на те, що в поточному році залишається лише один пленарний тиждень, народні депутати України — члени Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин активно працюють над розробкою відповідних змін до Податкового кодексу України з метою врегулювання порушеного питання.

При цьому, члени Комітету наполягають на необхідності негайного розгляду відповідного законопроекту Комітетом з питань з питань податкової та митної політики, включення його до порядку денного сесії Верховної Ради України та невідкладного розгляду парламентом в четвер”, — наголошується у заяві.

Зазначимо, що заяву підписали більше 20 нардепів, зокрема: Іван Мірошніченко, Сергій Лабазюк, Олександр Бакуменко, Сергій Мартиняк, Сергій Хлань, Артем Вітко, Олег Кулініч, Валерій Давиденко, Вадим Івченко, Ярослав Єдаков, Андрій Вадатурський, Валентин Дідич, Петро Юрчишин, Микола Кучер, Валерій Лунченко, Василь Петьовка, Леонід Козаченко, Ігор Бриченко, Аркадій Корнацький, Анатолій Кузьменко, Олег Дмитренко.

***

Читайте також: Запропоновано скасувати прийнятий законопроект №6776-д про зміни до Податкового кодексу

Джерело: УНН

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»