• Посилання скопійовано

Затверджено переліки товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та обсяги квот на 2018 рік

Уряд визначив переліки товарів, експорт та імпорт яких підлягатиме ліцензуванню. Крім того, затверджено обсяги квот на зазначені товари у 2018 році

Затверджено переліки товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та обсяги квот на 2018 рік

Згідно з Законом «Про зовнішньоекономічну діяльність» Кабінет Міністрів України щорічно має затверджувати переліки товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та обсяги квот.

Таким чином, Кабмін постановою від 20.12.2017 р. № 1018 затвердив на 2018 рік:

1) обсяги квот товарів, експорт яких підлягає ліцензуванню;

2) перелік товарів (озоноруйнівних речовин), експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню;

3) перелік товарів, що можуть містити озоноруйнівні речовини, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню (крім товарів, що перевозяться у контейнерах з особистим майном);

4) перелік товарів, імпорт яких з Республіки Македонія підлягає ліцензуванню в рамках тарифної квоти відповідно до положень Угоди про вільну торгівлю між Республікою Македонія та Україною від 18 січня 2001 р.;

5) перелік товарів, експорт яких підлягає ліцензуванню.

Не використані у 2017 році суб’єктами підприємницької діяльності ліцензії на експорт та імпорт товарів, визначених у постанові КМУ від 28.12.2016 р. № 1009  дійсні до 1 березня 2018 р., якщо інше не передбачено відповідними міжнародними договорами України.

Також встановлено, що для митного оформлення товарів, які навантажуються навалом та операції з експорту (імпорту) яких підлягають ліцензуванню, гранична різниця фактичного значення їх вартості, кількості або ваги не може перевищувати 5% значення, зафіксованого у відповідній ліцензії.

Реалізація положень постанови забезпечить формування раціональної структури експорту та імпорту окремих товарів, виконання міжнародних угод України, сприятиме створенню рівноваги в енергетичній сфері.

Ця постанова набере чинності з 1 січня 2018 року.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: КМУ

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»