• Посилання скопійовано

Конвенція MLI набере чинності в Україні з 1 грудня 2019 року

11 серпня до Депозитарію OECD було офіційно передано документи про ратифікацію Конвенції MLI в Україні. Це означає, що Конвенція набере чинності в Україні з 1 грудня 2019 року

Конвенція MLI набере чинності в Україні з 1 грудня 2019 року

8 cерпня до Депозитарію OECD було офіційно передано документи про ратифікацію Конвенції #MLI в Україні. Це значить, що Конвенція набере чинності в Україні з 1 грудня 2019 року, а Україна стане 31-ю країною, де Конвенція почне застосовуватись. Про це повідомило Міністерство фінансів України у своєму повідомленні в мережі Facebook.

Конвенція MLI – це важливий крок для протидії розмиванню бази оподаткування та виведенню прибутку з-під оподаткування.

Завдяки Конвенції, Україна зможе внести необхідні зміни до більшості міжнародних договорів про подвійне оподаткування між Україною та іншими державами. Це дозволить зменшити переміщення українського капіталу до юрисдикцій з низьким рівнем оподаткування з метою мінімізації податкових зобов’язань, що, в свою чергу, сприятиме збільшенню доходів бюджету.

Нагадаємо, 23 липня 2018 року Міністр фінансів Оксана Маркарова підписала багатосторонню конвенцію MLI. 28 лютого 2019 року Верховна Рада її ратифікувала.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»