• Посилання скопійовано

Експорт та імпорт яких товарів буде ліцензуватися у 2020 році? Проект переліку

Оприлюднено проект постанови КМУ «Про затвердження переліків товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та квот на 2020 рік»

Експорт та імпорт яких товарів буде ліцензуватися у 2020 році? Проект переліку

Нагадаємо, що згідно зі ст. 16 Закону про ЗЕД, Кабінет Міністрів України щорічно затверджує переліки товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та обсяги квот. Переліки на 2019 рік можна переглянути тут>>

На 2020 рік такі переліки вже також розроблені і проект постанови, якими вони затверджуються, оприлюднений на сайті Мінекономрозвитку.

Завантажити його можна тут>>

Так, цим документом затверджуються:

  • обсяги квот товарів, експорт яких підлягає ліцензуванню;
  • перелік товарів (озоноруйнівних речовин), експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню;
  • перелік товарів, що можуть містити озоноруйнівні речовини, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню (крім товарів, що перевозяться у контейнерах з особистими речами);
  • перелік товарів, імпорт яких з Республіки Македонія підлягає ліцензуванню в рамках тарифної квоти відповідно до положень Угоди про вільну торгівлю між Республікою Македонія та Україною від 18 січня 2001 року;
  • перелік товарів, експорт яких підлягає ліцензуванню.

При цьому невикористані у 2019 році суб’єктами ЗЕД ліцензії на експорт (імпорт) товарів, визначених у постанові КМУ № 1136, будуть дійсними до 1 березня 2020 р., якщо інше не передбачено відповідними міжнародними договорами України.

Також у проекті постанови прописано, що для митного оформлення товарів, які навантажуються навалом та експорт (імпорт) яких ліцензується, гранична різниця фактичного значення їх вартості, кількості або ваги не може перевищувати 5% значення, зафіксованого у відповідній ліцензії.

Очікується, що ця постанова набере чинності з 1 січня 2020 року.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»