• Посилання скопійовано

Кабмін дав старт використанню механізму «єдиного вікна» для ЗЕД

Постановою запроваджуються нові інструменти електронної взаємодії з використанням механізму «єдиного вікна» між бізнесом, митними та іншими державними органами

Кабмін дав старт використанню механізму «єдиного вікна» для ЗЕД

Міністерство фінансів України повідомляє, що 21 жовтня Кабмін прийняв постанову щодо використання механізму «єдиного вікна» для міжнародної торгівлі, розроблену ними.

Постановою затверджено Порядок взаємодії між декларантами, їх представниками, іншими заінтересованими особами та митними органами, іншими державними органами, установами та організаціями, уповноваженими на здійснення дозвільних або контрольних функцій щодо переміщення товарів, транспортних засобів комерційного призначення через митний кордон України, з використанням механізму «єдиного вікна».

Постанову прийнято з метою приведення у відповідність до Митного кодексу України Порядку взаємодії з використанням механізму «єдиного вікна» між декларантами, митними органами та іншими державними органами на заміну діючому порядку.

Постановою запроваджуються нові інструменти електронної взаємодії з використанням механізму «єдиного вікна» між бізнесом, митними та іншими державними органами.

Нагадаємо, що «єдине вікно» митниці розпочало свою роботу 4 роки тому, що суттєво спростило ведення ЗЕД. На сьогодні 100% імпортних операцій здійснюється за допомогою цього веб-сервісу.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»