• Посилання скопійовано

Почав діяти режим спільного транзиту в Україні: повідомляє Мінфін

З 5 березня почав діяти Порядок виконання митних формальностей при застосуванні режиму спільного транзиту з використанням електронної транзитної системи

Почав діяти режим спільного транзиту в Україні: повідомляє Мінфін

Мінфін повідомляє про набрання чинності з 00:00 год. 05 березня 2021 року наказу*, необхідного для застосування режиму спільного транзиту в Україні.

Наказом затверджено:  

1) Порядок виконання митних формальностей при застосуванні режиму спільного транзиту з використанням електронної транзитної системи, яким, зокрема, встановлено особливості:

  • виконання митних формальностей під час поміщення товарів у режим спільного транзиту,
  • переміщення товарів у режимі спільного транзиту,
  • завершення режиму спільного транзиту та зняття з контролю операції режиму спільного транзиту на митній території України;

2) Порядок допущення транспортних засобів та контейнерів до перевезення товарів під митними пломбами в режимі спільного транзиту, яким визначено особливості допущення транспортних засобів та контейнерів до перевезення товарів під митними пломбами в режимі спільного транзиту.

Розроблений Мінфіном наказ є черговим кроком для приєднання України до Конвенції про процедуру спільного транзиту.

Наказ Мінфіна від 12.02.2021 р. №86 «Про затвердження Порядку виконання митних формальностей при застосуванні режиму спільного транзиту з використанням електронної транзитної системи та Порядку допущення транспортних засобів та контейнерів до перевезення товарів під митними пломбами в режимі спільного транзиту», який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 26.02.2021 за №249/35871, 250/35872, та опублікований 4 березня 2021 року в газеті «Урядовий кур’єр».

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»