• Посилання скопійовано

ВРУ денонсувала угоду між Україною і рф про уникнення подвійного оподаткування

Ухвалення відповідного закону №0146 в цілому підтримали 292 народних депутати на пленарному засіданні. Про це йдеться в інформації на сайті Ради

ВРУ денонсувала угоду між Україною і рф про уникнення подвійного оподаткування

Інтерфакс-Україна повідомляє, що Верховна Рада денонсувала угоду між Урядами України та Російської Федерації про уникнення подвійного оподаткування доходів і майна та запобігання ухилень від сплати податків.

Ухвалення відповідного закону №0146 в цілому підтримали 292 народних депутати на пленарному засіданні, йдеться в інформації на сайті Ради.

Як раніше зазначав Мінфін, таким чином буде припинено надання пільгових умов оподаткування резидентам РФ, які ведуть діяльність в Україні. "Після денонсації Угоди до всіх доходів резидентів РФ, отриманих з джерел в Україні, буде застосована загальна ставка оподаткування – 15%, встановлена податковим кодексом України, замість пільгових ставок, встановлених Угодою: 5% – на дивіденди; 10% або 0% – на відсотки; 10% – на роялті", – пояснювало відомство.

Мінфін вказував, що сьогодні резиденти України, які провадять діяльність в РФ, можуть платити податки там, не сплачуючи їх в Україні, а після денонсації така можливість у них зникне.

Крім того денонсація звільнить Україну від взятих на себе зобов'язань з обміну інформацією з РФ щодо податкових питань.

Ця угода була укладена 8 лютого 1995 року в Києві і ратифікована Верховною Радою України 6 жовтня 1995 року.

***

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»