• Посилання скопійовано

Уряд пропонує скасувати безмитне ввезення авто: законопроєкт вже в Раді

Урядовим законопроєктом №7418 пропонується відновити оподаткування для ТЗ, що ввозяться громадянами; для підприємств, що не сплачують ввізне мито, а також для товарів, що ввозяться платниками єдиного податку I, II та III групи

Уряд пропонує скасувати безмитне ввезення авто: законопроєкт вже в Раді

30 травня 2022 року Д. Шмигаль зареєстрував у ВРУ законопроєкт №7418 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо перегляду окремих пільг з оподаткування".

Як зазначено у пояснювальній записці, "в умовах воєнного стану, коли Україна має консолідувати всі доходи для боротьби з агресором, запровадження пільг на імпорт товарів, що не є товарами першої необхідності і водночас є бюджетоформуючими, має бути переоцінено та переглянуто".

З огляду на це, законопроєктом пропонується відновити оподаткування, яке було скасовано Законом №2142:

  • для товарів, що ввозяться платниками єдиного податку першої, другої та третьої групи (за даними митної статистики, в середньому щомісячні втрати доходів бюджету становлять близько 3,0 млрд грн ПДВ та ввізного мита);
  • для підприємств, що не сплачують ввізне мито (за даними митної статистики, в середньому щомісячні втрати доходів бюджету становлять близько 0,5 млрд грн ввізного мита);
  • для транспортних засобів, що ввозяться громадянами (в результаті дії звільнення від оподаткування ввізним митом, акцизним податком та ПДВ до бюджету не надійшло приблизно 13 млрд грн; ввезено понад 119 тисяч автомобілів; непоодинокі випадки ввезення авто преміумкласу).

Водночас пропонується внести зміни до Закону «Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування» для звільнення від сплати збору на обов’язкове державне страхування тих, хто набуває власності на легкові автомобілі, оснащенні виключно електричними двигунами (одним чи декількома).

***

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»