• Посилання скопійовано

Граничні строки для ЗЕД-розрахунків збільшені до 120 днів

НБУ збільшив граничні строки розрахунків за експортно-імпортними операціями з 90 до 120 календарних днів. Нові вимоги застосовуватимуться до операцій, здійснених із 5 квітня 2022 року

Граничні строки для ЗЕД-розрахунків збільшені до 120 днів

Національний банк України збільшив граничні строки розрахунків за експортно-імпортними операціями з 90 до 120 календарних днів. Відповідне рішення спрямоване розширити можливості експорту та імпорту товарів українським бізнесом в умовах порушення ланцюгів постачання через війну. 

«Ми перебуваємо в постійному діалозі з бізнесом та державними органами та аналізуємо звернення, що надходять до Національного банку. Ми готові й надалі продовжувати співпрацю з метою пошуку збалансованих рішень, які створюватимуть підґрунтя для економічного розвитку України та водночас даватимуть змогу зберегти фінансову стабільність», – наголосив заступник Голови Національного банку Юрій Гелетій.

Нові вимоги застосовуватимуться до операцій резидентів з експорту та імпорту товарів, здійснених із 5 квітня 2022 року. Для операцій, що проводилися до відповідної дати, граничні строки розрахунків становлять 365 днів.

Відповідні зміни внесені постановою Правління НБУ від 07.06.2022 р. №113 «Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року №18», яка набирає чинності з 8 червня.

 

Довідково

Національний банк України 4 квітня 2022 року з метою запобігання виведенню капіталу за кордон тимчасово скоротив граничні строки розрахунків за експортно-імпортними операціями, здійсненими з 5 квітня 2022 року, з 365 до 90 календарних днів.

***

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»