• Посилання скопійовано

Уряд скасував критичний імпорт на товари

Кабінет Міністрів скасував постанову, яка обмежувала імпорт товарів під час воєнного стану. Детальніше про це далі

Уряд скасував критичний імпорт на товари

Кабінет Міністрів скасував постанову, яка обмежувала імпорт товарів під час воєнного стану. Про це в Телеграм повідомив перший заступник голови комітету з питань податкової та митної політики Ярослав Железняк. 

«Уряд скасував критичний імпорт на товари», – зазначив народний депутат.

Згодом зʼявилися подробиці від Мельничука, представника ВРУ в Уряді.

Так, змінено назву постанови КМУ від 24.02.2022 р. №153 «Про перелік товарів критичного імпорту» на «Про окремі питання щодо забезпечення здійснення імпорту». Натомість:

  • затверджено перелік послуг, робіт, прав інтелектуальної власності, інших немайнових прав, призначених для продажу (оплатної передачі), за операціями з імпорту яких рекомендовано Національному банку забезпечити здійснення переказів.;
  • визнано такими, що втратили чинність, критерії визначення товарів критичного імпорту в умовах воєнного стану.

 

Подробиці від бізнес асоціації

Європейська Бізнес Асоціація неодноразово зверталась з проханнями до органів державної влади щодо необхідності скасування Переліку критичного імпорту та зняття обмежень щодо розрахунків у валюті. Адже це є однією з важливих передумов для того, щоб бізнес міг продовжувати свою діяльність, в тому числі, сплачувати податки до державного бюджету, платити заробітні плати співробітникам та відновлювати економіку нашої держави.

7 липня Урядом було підтримано відповідний проєкт постанови, яким скасовані валютні обмеження для розрахунків за будь-які товари. Відповідно скасовано і Перелік критичного імпорту товарів. Асоціація, безумовно, вітає це рішення та дякує Кабміну, що голос бізнесу було врешті почуто! Очікуємо на офіційне опублікування та одночасне набрання чинності відповідною постановою Уряду.

Водночас дане обмеження не скасованоповною мірою щодо розрахунків за послуги. Проте бізнес сподівається, що, зрештою, і це буде зроблено – аби компанії могли вільно вести свою зовнішньоекономічну діяльність. 

***

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»