• Посилання скопійовано

Затверджено перелік товарів, які ввозяться в Україну чи переміщуються транзитом без сплати митних платежів

З 1 жовтня діє Перелік окремих товарів, ввезення яких на митну територію України та/або переміщення територією України транзитом здійснюється без надання митним органам забезпечення сплати митних платежів

Затверджено перелік товарів, які ввозяться в Україну чи переміщуються транзитом без сплати митних платежів

Нагадаємо, що  тимчасово, у період дії воєнного стану та протягом одного року з дня його припинення чи скасування, забезпечення сплати митних платежів, крім випадків, визначених частиною сьомою ст. 305 МКУ, не застосовується до окремих товарів, які мав визначити Кабмін (крім товарів, що переміщуються на умовах Конвенції про процедуру спільного транзиту).

У зв'язку з цим постановою від 27.09.2022 р. №1091 Уряд затвердив Перелік окремих товарів, ввезення яких на митну територію України та/або переміщення територією України транзитом здійснюється без надання митним органам забезпечення сплати митних платежів.

Переглянути Перелік можна тут>>

Постанова набирає чинності з 1 жовтня 2022 р. та втрачає чинність через рік з дня припинення чи скасування воєнного стану.

Щоправда, це не стосується п. 5 і 6 Переліку, якими визначено:

  • товари, що переміщуються (пересилаються) у міжнародних експрес-відправленнях;
  • товари, що класифікуються за кодами згідно з УКТЗЕД.

Ці пункти втрачають чинність з 1 лютого 2023 року.

Крім того, 1 жовтня набрала чинності постанова КМУ від 27.09.2022 р. №1089, якою скасовано низку власних постанов. Зокрема, втратила чинність постанова КМУ від 21.05.2012 р. №461 "Про затвердження переліку товарів, ввезення яких на митну територію України та/або переміщення територією України прохідним та внутрішнім транзитом здійснюється за умови обов'язкового надання митним органам забезпечення сплати митних платежів".

Нагадаємо, що з 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»