• Посилання скопійовано

Відтепер форму № 20-ОПП можна подати і в електронному вигляді

ДФС нагадує, що з 20 березня змінився порядок обліку платників податків і зборів

Відтепер форму № 20-ОПП можна подати і в електронному вигляді

ДФС в Івано-Франківській області нагадує, що Наказом Мінфіну від 21.12.2016 р. № 1125 затверджено зміни до Порядку обліку платників податків і зборів та Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість. Докладно про зміни ми писали тут>>

На думку податківців, Наказ №1125 набирає чинності саме сьогодні, 20 березня 2017 року. Хоча за даними ВРУ - 19 березня. 

Внесені цим наказом зміни скасовують або спрощують (удосконалюють) окремі документи, що подаються платниками податків до контролюючих органів та видаються контролюючими органами платникам податків.

Зокрема, передбачено змогу платникам податків, які уклали з відповідним контролюючим органом договір про визнання електронних документів, подати повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, за формою № 20-ОПП засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством. 

Для цього розділ 3 повідомлення доповнено графами «ідентифікатор об’єкта оподаткування» та «Адміністративна одиниця відповідно до КОАТУУ, де знаходиться об’єкт оподаткування». 

Адміністративна одиниця відповідно до КОАТУУ, де знаходиться об’єкт оподаткування, заповнюється відповідно до Класифікатора об’єктів адміністративно-територіального устрою, що розміщений на офіційному веб-сайті Держстату України. 

До 20 квітня 2017 року ДФС України повинна забезпечити внесення до інформації про об’єкти оподаткування та об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, поданої платниками податків до контролюючих органів до дати набрання чинності зазначеним наказом, ідентифікаторів об’єктів оподаткування, які є унікальними серед об’єктів оподаткування платника податків. 

У разі необхідності зміни ідентифікатора об’єкта оподаткування платник податків може подати до контролюючого органу зміни про об’єкт оподаткування. Про такі зміни платник податків інформує шляхом подання повідомлення за формою № 20-ОПП. У такому повідомленні інформація щодо такого об’єкта оподаткування подається двома рядками, а саме:

  • в одному рядку зазначається інформація про закриття об’єкта оподаткування,
  • у другому — оновлена інформація про об’єкт оподаткування. 

На підставі: ДФС в Івано-Франківській області

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»