• Посилання скопійовано

Відбір великих платників податків - за новими критеріями

З 1 січня 2018 року чинні нові критерії відбору великих платників податків

Відбір великих платників податків - за новими критеріями

Підпунктом 3 п. 2 Закону від 07.12.2017 р №2245-VIII в новій редакції викладено  пп. 14.1.24  ПКУ, яким визначено критерії  відбору великих платників податків. 

Так, згідно зі змінами, великий платник податків - це юридична особа або постійне представництво нерезидента на території України, у якої:

  • обсяг доходу від усіх видів діяльності за останні чотири послідовні податкові (звітні) квартали перевищує еквівалент 50 млн євро (раніше - 1 млрд грн), визначений за середньозваженим офіційним курсом НБУ за той самий період,
  • або загальна сума податків, зборів, платежів, сплачених до Держбюджету, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, за такий самий період перевищує еквівалент 1 млн євро (раніше - 20 млн грн), визначений за середньозваженим офіційним курсом НБУ за той самий період. При цьому сума таких податків, зборів, платежів, крім митних платежів, перевищує еквівалент 500 тисяч євро.

Ці зміни набрали чинності з 1 січня 2018 року.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»