• Посилання скопійовано

Як сплачувати підприємству податки під час знаходження в стадії ліквідації?

Податківці роз'яснили, як підприємству сплачувати податки під час знаходження в стадії ліквідації

Як сплачувати підприємству податки під час знаходження в стадії ліквідації?

ДФС у м. Києві звертає увагу, що у відповідності до законодавства при порушенні провадження у справі про банкрутство вводиться мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Дія мораторію, у свою чергу, не поширюється на вимоги поточних кредиторів. У зв’язку з чим, зауважуємо на необхідності та обов’язковості сплати задекларованих поточних зобов’язань у повному обсязі та згідно з вимогами наказу Мінфіну від 24.07.2015 р. №666 «Про затвердження  Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів».

Приклад заповнення поля «Призначення платежу» в платіжному дорученні:

*; 117; код ЄДРПОУ; код платежу; Надходження до бюджету коштів платника податків, щодо якого порушено провадження у справі про банкрутство;

У випадку ігнорування цієї вимоги, ДФС у м.Києві вимушене звертатися до суду з позовом про стягнення коштів з розрахункових рахунків відповідно до ч. 5 ст. 19 Закону «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Додатково зазначаємо, що грошові зобов’язання (єдиний внесок), що нараховуються за даними звітності платника протягом дії процедури банкрутства, погашаються у порядку черговості, передбаченому п. 87.9 ПКУ.

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»