• Посилання скопійовано

Банки почали повідомляти ДФС про рахунки фізосіб-підприємців

Через місяць після анонсу запрацював механізм взаємодії податківців і банківських установ в частині обміну інформацією про рахунки фізичних осіб-приватних підприємців

Банки почали повідомляти ДФС про рахунки фізосіб-підприємців

Як повідомляє Інтерфакс, про це повідомив в. о. заступника голови відомства Євген Бамбізов.

“Від банків отримана перша інформація про рахунки, відкриті особами, які мають статус ФОП. Зараз вона обробляється. І вже попередній аналіз свідчить: лише третина з них відкрита як рахунки для ведення підприємницької діяльності”, – написав він на своїй сторінці в мережі Facebook.

Він нагадав, що ДФС влітку направила банкам вимогу надати інформацію щодо всіх фізичних осіб, що мають відкриті рахунки, бо вважає очевидним фактом, що значна частина ФОП приховують свої справжні доходи, використовуючи для своєї підприємницької діяльності (конкретно – для розрахунків за послуги і товари) рахунки, відкриті на вимогу фізичних осіб.

За його словами, з майже 2 млн самозайнятих осіб банківські рахунки, відкриті для здійснення підприємницької діяльності, мають лише 964 тис. ФОП. Є. Бамбізов вважає, що мова йде про навмисне заниження оборотів бізнесу і ухилення від податків.

“За попередніми оцінками, від цього бюджет зазнає істотних втрат – мова йде про мільярди гривень”, – підкреслив він.

В. о. заступника голови ДФС звернувся до фізосіб-підприємців із закликом декларувати доходи і працювати прозоро.

“Всі, хто намагається “сховатися”, рано чи пізно понесуть відповідальність. Жодних компромісів. Чи то великий бізнес, чи малий підприємець. Податки повинні платити всі”, – заявив він.

***

Читайте також: Відкрили рахунки як фізособа та отримуєте кошти на них як ФОП? Ця інформація цікавить ДФС

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»