• Посилання скопійовано

У 2019 році збільшаться ставки рентної плати, акцизного та екологічного податку

У ВРУ зареєстровано урядовий проект змін до ПКУ, яким пропонується переглянути ставки акцизного податку, екологічного податку та рентної плати з урахуванням індексу споживчих цін та індексу цін виробників промислової продукції

У 2019 році збільшаться ставки рентної плати, акцизного та екологічного податку

Відповідно до пункту 4 розділу ХІХ ПКУ Кабінет Міністрів України щорічно до 1 червня вносить до Верховної Ради проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставок оподаткування, визначених в абсолютних значеннях, з урахуванням індексів споживчих цін, індексів цін виробників промислової продукції з таких податків:

  • акцизний податок; 
  • екологічний податок; 
  • рентна плата.

Цього року це відбулося з кількамісячним затриманням. Сьогодні, 17 вересня, Прем'єр-міністр В. Гройсман зареєстрував законопроект №9085 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставок деяких податків».

Документом пропонується переглянути ставки акцизного податку, екологічного податку та рентної плати з урахуванням індексу споживчих цін та індексу цін виробників промислової продукції, які відповідно до постанови КМУ від 31.05.2017 р. №411 «Про схвалення Прогнозу економічного і соціального розвитку України на 2018–2020 роки» у 2018 році прогнозовані на рівні 109,0% та 110,3% відповідно.

Так, залежно від сфери застосування податків, ставки акцизного податку, екологічного податку та рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України з урахуванням прогнозного індексу споживчих цін у 2018 році будуть збільшені на 9%. 

Ставки рентної плати за користування надрами в цілях, не пов'язаних з видобуванням корисних копалин, рентної плати за спеціальне використання води та рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів з урахуванням прогнозного індексу цін виробників промислової продукції у 2018 році будуть збільшені на 10,3%.

Очікується, що цей Закон набере чинності з 1 січня 2019 року (крім абзаців другого та третього пункту 1 розділу I цього Закону щодо ставок акцизного податку на алкогольні напої, що підлягають маркуванню марками акцизного податку, які набирають чинності з першого числа третього місяця з дня набрання чинності цим Законом).

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»