• Посилання скопійовано

Як заповнювати у платіжках поле «Призначення платежу» при сплаті податків?

Податківці зупинилися на особливостях заповнення поля «Призначення платежу» для сплати податків

Як заповнювати у платіжках поле «Призначення платежу» при сплаті податків?

ДФС у Київській області звертає увагу, що відповідно до п. 1 Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів, затвердженого наказом Мінфіну від 24.07.2015 р. №666, визначено порядок заповнення платниками поля «Призначення платежу» у розрахункових документах.

Зокрема, одним із реквізитів, який заповнюється платником у полі «Призначення платежу» є:

1) код клієнта за ЄДРПОУ;

2) реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта громадянина України (для фізичних осіб, які мають відмітку у паспорті про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта);

3) реєстраційний (обліковий) номер платника податків, який присвоюється контролюючими органами.

Суми надходжень податків, зборів, платежів  відображаються в інтегрованих картках платників, які ведуться в органах ДФС в автоматичному режимі, відповідно до реквізитів, заповнених у полі розрахункового документа «Призначення платежу».

Шановні платники податків, з метою недопущення некоректноговідображення в інтегрованих карткахсум надходжень за податками, зборами, платежами та формування податкового боргу, правильно заповнюйте у платіжних документах поле «Призначення платежу».

Джерело: ДФС у Київській області

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»