• Посилання скопійовано

Коли та в які строки слід подавати зміни до форми №1-ОПП?

Форма №1-ОПП та уточнені документи повинні бути надані до ДФС протягом 10 к.дн. з дня внесення змін щодо керівника чи головбуха

Коли та в які строки слід подавати зміни до форми №1-ОПП?

ДФС у Луганській області повідомляє, що відповідно до п. 66.1 ПКУ, підставами для внесення змін до облікових даних платників податків є, зокрема:

  • інформація про призначення або зміну керівника/тимчасово виконуючого обов’язки керівника, зміну місцезнаходження тощо, оновлюється в контролюючих органах на підставі відомостей, отриманих від державного реєстратора, в порядку, визначеному Законом  № 755;
  • інформація про головного бухгалтера оновлюється на підставі заяви за формою №1-ОПП з позначкою «Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку» або реєстраційної заяви платника податку на додану вартість, якщо така реєстраційна заява була подана в один із способів, визначених п. 183.7 ПКУ, та задоволена контролюючим органом. У цьому разі платник податків звільняється від подання до контролюючого органу заяви за формою №1-ОПП у зв’язку із зміною відомостей стосовно осіб, відповідальних за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку юрособи.

Порядок внесення змін до облікових даних платників податків встановлено розд. IX Порядку №1588.

Нагадаємо, що заява за формою №1-ОПП та уточнені документи повинні бути надані до відповідного контролюючого органу протягом 10 календарних днів з дня внесення змін.

Джерело: ДФС у Луганській області

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»