• Посилання скопійовано

11 жовтня ДПС отримала нові рахунки щодо СЕА ПДВ, СЕА РП та СЕ

За інформацією Держказначейства, станом на 11 жовтня реквізити змінених рахунків щодо СЕА ПДВ, СЕА РП та СЕ й для суб'єктів ЗЕД доведені до ДПСУ

11 жовтня ДПС отримала нові рахунки щодо СЕА ПДВ, СЕА РП та СЕ

Державна казначейська служба України повідомляє, що на виконання постанови Правління НБУ від 28.12.2018 р. №162 «Про запровадження міжнародного номера банківського рахунку (IBAN) в Україні» ними змінено рахунки в системі електронного адміністрування ПДВ, в системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового, а також депозитний рахунок ДПСУ для сплати авансових платежів (передоплати), що вносяться підприємствами до/або під час митного оформлення відповідно до вимог стандарту IBAN.

Реквізити депозитного рахунку ДПСУ для сплати авансових платежів (передоплати), що вносяться підприємствами до/або під час митного оформлення у форматі IBAN доведені до ДПСУ 10.10.2019.

Реквізити змінених рахунків в системі електронного адміністрування ПДВ, в системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового рахунків будуть доведені до ДФСУ 11.10.2019.

Враховуючи те, що депозитний рахунок для сплати авансових платежів (передоплати), що вносяться підприємствами до/або під час митного оформлення відкрито на імʼя ДПСУ та те, що відповідно до Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість, затвердженого постановою КМУ від 16.10.2014 р. №569 та Порядку електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового, затвердженого постановою КМУ від 24.04.2019 р. №408, реквізити рахунків в системі електронного адміністрування ПДВ і в системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового, а також розʼяснення щодо роботи з ними  платникам надає ДПСУ, для отримання реквізитів зазначених рахунків пропонуємо звернутися до відповідних органів ДПСУ.

 

Від редакції: Нагадуємо, що у попередньому повідомленні Держказначейство вказувало, що 31.10.2019 спливає граничний термін використання діючих рахунків, відкритих в системі електронного адміністрування ПДВ, в системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового, а також депозитного рахунку ДПСУ.

Враховуючи зазначене, з метою своєчасної та належної сплати ПДВ і акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового і авансових платежів (передоплати), що вносяться підприємствами до/або під час митного оформлення, наголошуємо на необхідності починаючи з 01.11.2019 здійснювати їх сплату на рахунки, відкриті в Казначействі (код банку 899998) за стандартом IBAN.

***

Читайте також:

Джерело: Державна казначейська служба України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»