• Посилання скопійовано

Податкова реформа у баченні міністра економіки (без ЄСВ та зі зниженим ПДФО)

Тимофій Милованов запропонував до обговорення низку рішень для податкової реформи (зокрема, скасування ЄСВ та зниження ПДФО)

Податкова реформа у баченні міністра економіки (без ЄСВ та зі зниженим ПДФО)

Міністр економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов запропонував до обговорення низку рішень для податкової реформи. Про це він написав у себе на сторінці Facebook.

За його словами, податки мають стимулювати створення робочих місць та підвищення зарплат. Для цього потрібно максимально знизити податки на працю.

Звідки ж тоді взяти податки на оплату вчителів, лікарів, пожежників, науковців, та на пенсії? Міністр пропонує збільшити податки на активи - нерухомість, тощо, та залишити ПДВ. "Я розумію, що на сьогодні це неможливо, але я би розглянув таку податкову реформу", - додав він.

Податкова реформа у баченні Т. Милованова виглядатиме так:

1. Відміна ЄСВ.

2. Максимальне зниження ПДФО.

3. Для компенсації підняття податку на нерухомість.

4. Також для компенсації підняття податку на землю та інших активів.

5. Покращення збору податків на нерухомість та інші активи.

6. Залишити ПДВ. Покращити його збір.

7. Продовжувати детінізацію економіки прямими і непрямими методами.

8. Надавати державну підтримку бізнесу тільки за умови роботи в білу та створення достатньої кількості робочих місць.

Всі ці 8 пунктів запропоновано до обговорення. "Ідея цих пунктів - зняти з порядку денного питання ФОПів, забезпечити стимули для створення робочих місць, підвищення зарплат, та зменшення безробіття", - зазначив Милованов.

Міністр розуміє, що на практиці змінювати систему податків дуже складно, тому що є великі видатки. Але обговорювати потенційні зміни - важливо і корисно.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»