• Посилання скопійовано

Рада розблокувала підписання другого закону про єдиний рахунок для податків та ЄСВ

Тепер законопроект №1049 може підписати голова ВРУ, а за ним і Президент

Рада розблокувала підписання другого закону про єдиний рахунок для податків та ЄСВ

Нагадаємо, що ще 4 жовтня минулого року Верховна Рада схвалила у другому читанні та в цілому законопроекти №1049 та №1051. Ними запроваджується з 1 січня 2021 року єдиний рахунок для сплати податків і зборів та єдиного соцвнеску.

Законопроект №1051 (він же Закон №190-IX) був підписаний і опублікований практично одразу (30 жовтня, про це тут).

А от підписання законопроекту №1049  було заблоковане проектом Постанови №1049-П "Про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття в другому читанні та в цілому як закон проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (реєстр. № 1049 від 29 серпня 2019 року)". Про це читайте тут.

І ось сьогодні, 4 лютого, нардепи під час вечірнього засідання ВРУ розглянули цей проект Постанови і відхилили його («за» проголосували лише 145 нардепів).

Тож тепер спікер ВРУ Дмитро Разумков може схвалити законопроект №1049  і передати його на підпис Президенту Володимиру Зеленському.

***

Після підписання та офіційної публікації закону розкажемо про нього детальніше. А наразі усі подробиці можете дізнатися з таких новин:

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»