• Посилання скопійовано

Зменшення податків для малого бізнесу та збільшення - для великого: черговий законопроект

Підвищення ставки ПДФО для осіб з доходом понад 10 мінзарплат, зменшення - для осіб з доходом менше 5 мінзарплат; звільнення від сплати єдиного податку підприємців I та II групи на час втрати економічної активності тощо. Ці та інші новації передбачені новим антикризовим законопроектом №3311

Зменшення податків для малого бізнесу та збільшення - для великого: черговий законопроект

7 квітня 2020 року у Верховній Раді зареєстровано проект Закону №3311 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки осіб, що постраждали внаслідок епідемії коронавірусної хвороби (COVID-19)". Його автором є О. Василевська-Смаглюк ("Слуга народу").

Як зазначено у пояснювальній записці, законопроект розроблений з метою зменшення податкового навантаження на маленькі доходи громадян, щоб стимулювати їх вихід з тіні (крім надходжень до бюджету це призведе і до збільшення купівельної спроможності громадян України  та допоможе найнезаможнішим пережити кризу).  

 

Що пропонується?

1. Підвищити ставку ПДФО для осіб, які отримують дохід у розмірі, що перевищує 10 мінімальних заробітних плат, до 27%.

2. Знизити ставку ПДФО, доходи яких не перевищують 5 мінімальних заробітних плат з 18% до 9%.

3. До кінця року пропонується звільнити від оподаткування доходи фізичних осіб, на утриманні яких є малолітні діти, діти-сироти або діти з інвалідністю.

4. Звільнити платників єдиного податку першої та другої групи від обов’язку сплати єдиного податку за час вимушеної втрати економічної активності.

5. До кінця року зменшити ставку податку на прибуток для мікро-підприємств та малих підприємств з 18% до 9%. Оподаткування середніх підприємств залишити без змін, а для великих підприємств ставку такого податку збільшити до 27%.

6. Зменшити ставки ПДВ для високотехнологічних товарів з 20% до 7%.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»