• Посилання скопійовано

З січня 2021 року можуть запрацювати нові рахунки для сплати податків

Рахунки за бюджетними надходженнями відкриваються протягом 45 днів із дня прийняття закону про Державний бюджет України. Тому граничним терміном для відкриття нових рахунків для сплати податків буде 28 січня 2021 року

З січня 2021 року можуть запрацювати нові рахунки для сплати податків

Щороку на початку нового бюджетного року в органах Держказначейства відкриваються рахунки за надходженнями до державного та місцевих бюджетів (окрім рахунків для зарахування власних надходжень бюджетних установ).

За відсутності змін у законодавстві щодо переліку надходжень, які зараховуються до загального та спеціального фондів державного й місцевих бюджетів, і/або порядку їх зарахування до відповідних бюджетів, не пізніше першого робочого дня нового бюджетного періоду відкриваються (перевідкриваються) рахунки з реквізитами попереднього бюджетного періоду.

Рахунки за надходженнями відкриваються протягом 45 днів із дня прийняття закону про Державний бюджет України. Це все передбачено п. 2.1 Порядку №758.

Цього року Держбюджет на 2021 рік був прийнятий ВРУ 15 грудня 2020 року. Про це ми писали тут. Відповідно 45-деннний строк спливає 28 січня 2021 року. Відповідно саме до 28 січня 2021 року мають почати діяти нові рахунки для сплати податків та зборів.

До того ж на початку 2021 року має закінчитися реорганізація ДПС як єдиної юрособи. А це напряму впливає на реквізити рахунків для сплати податків та ЄСВ.  Про це ми писали тут.

Тож скоріш за все нові рахунки ми отримуємо вже на початку січня. Чекаємо далі.

***

Звертаємо увагу! Інформація про відкриті/закриті рахунки доводиться до відома органів Казначейства для подальшого інформування органів, що контролюють справляння надходжень бюджету згідно з установленими порядками взаємодії, та місцевих фінансових органів.

Як тільки нові (та оновлені старі) реквізити рахунків для сплати податків, зборів та внесків будуть надіслані податківцям і ті їх оприлюднять, ми обов'язково про це повідомимо. Стежте за нашими новинами!

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»