• Посилання скопійовано

Мінфін готує сюрприз: нові зміни до ПКУ!

Як повідомив в інтерв'ю міністр фінансів Сергій Марченко, готується черговий пакет змін до Податкового кодексу, який найближчим часом буде оприлюднено. Мета цих змін – залатати прогалини, які дозволяли деяким платникам ухилятися від сплати податків

Мінфін готує сюрприз: нові зміни до ПКУ!

УНІАН розповідає, що Міністерство фінансів готує пакет змін до Податкового кодексу України.

Про це в інтерв'ю LB.ua розповів міністр фінансів України Сергій Марченко.

За словами Марченка, зміни стосуватимуться ухилення від сплати податків.

«Ми готуємо пакет змін до Податкового кодексу. Найближчим часом будемо подавати. Я не буду поки розкривати деталі, але ми хочемо зробити так, щоб ті, хто був "дуже хитро зроблений", платили податки в нашій країні ... Всі, хто ухилявся від сплати податків за Податковим кодексом. Ми залатаємо прогалини, які були створені за останні роки», – сказав Марченко.

 

Що цьому передувало

У травні 2020 року президент України Володимир Зеленський підписав закон №1210 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податків, усунення технічних і логічних нестиковок у податковому законодавстві». 

16 січня 2020 року парламент прийняв цей законопроект у другому читанні та в цілому.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: УНІАН

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»