• Посилання скопійовано

Зміни в перевірках, адмініструванні податків та в роботі з РРО: інформаційний лист ДПС №2

Інформаційний лист № 2/2022 ДПС присвячено аналізу Закону №1914-ІХ в межах змін щодо адміністрування податкового боргу та перевірок, а також змін до Закону про РРО

Зміни в перевірках, адмініструванні податків та в роботі з РРО: інформаційний лист ДПС №2

ДПСУ розповідає про інформаційний лист №2/2022: Нововведення Закону України від 30 листопада 2021 року №1914-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» Частина 2. Адміністрування податкового боргу, перевірки.

В інформаційному листі №2/2022 продовжується розгляд нововведень, запроваджених Законом України від 30.11.2021 р. №1914-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» (далі – Закон №1914). У другій частині листа мова йде про адміністрування податкового боргу та перевірки.

Зміни та доповнення до норм Податкового кодексу України (далі – Кодекс), які розглядаються в цьому листі, набрали чинності з 1 січня 2022 року (окрім деяких норм, які набирають чинності з дня, наступного за днем опублікування Закону, з 21 листопада 2021 року та 1 липня 2022 року).

У листі ви дізнаєтеся про:

  • зміни, що стосуються прав та повноважень учасників податкових правовідносин;
  • зміни, що стосуються процедури стягнення податкового боргу;
  • зміни щодо процедур податкового контролю;
  • зміни щодо процедури судового розгляду податкових спорів;
  • зміни щодо застосування РРО/ПРРО та ведення обліку товарів.

Ознайомитися з інформаційним листом можна нижче.

***

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»