• Посилання скопійовано

Порядок направлення ДПС податкових вимог буде змінено

Порядок приведуть у відповідність Закону №1914-IX. Зокрема, уточнять, що податкові вимоги будуть направлятись платникам податків разом з детальним розрахунком суми податкового боргу. А самі форми доповнять цим розрахунком

Порядок направлення ДПС податкових вимог буде змінено

8 лютого 2022 року ДПСУ оприлюднила проєкт Наказу Мінфіну (завантажити), яким пропонується внести зміни до Порядку направлення податковими органами податкових вимог платникам податків (завантажити).

Таким чином Порядок приводять у відповідність до Закону №1914-IX, яким внесено зміни до п. 59.3 ПКУ. Нагадаємо, що ним передбачено надсилання платнику податків податкової вимоги разом з детальним розрахунком суми податкового боргу.

Зокрема, у Порядку уточнюється, що:

  • протягом періоду оскарження платником податків відповідно до статті 56 ПКУ суми грошових зобов’язань, визначених податковим органом відповідно до ПКУ та інших законодавчих актів, податкова вимога з податку, що оскаржується, не формується та не надсилається, а сума такого грошового зобов’язання вважається неузгодженою;
  • до податкової вимоги додається детальний розрахунок суми податкового боргу;
  • у разі направлення платнику податків податкової вимоги в Електронний кабінет до реєстру вимог автоматично вноситься інформація про її доставку в Електронний кабінет з квитанції про доставку, а паперова копія вимоги та квитанції друкується та долучається до справи платника податків;
  • інформація про відкликання податкової вимоги вноситься податковим керуючим до реєстру податкових вимог.

Також у зв’язку з цим пропонується викласти форми вимог у новій редакції та відповідно доповнити їх розрахунком – деталізацією сум податкового боргу платника податків:

У разі затвердження цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Наразі ж зауваження та пропозиції до проєкту наказу можна надавати протягом 20 робочих днів з дня його оприлюднення на офіційному порталі ДПСУ  в мережі Інтернет у письмовій та/або електронній формі за адресою: Державна податкова служба України, Львівська пл., 8, м. Київ, 04053, e‑mail: n.yurkovska@tax.gov.ua.

***

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»