• Посилання скопійовано

Чому треба відновити оподаткування імпорту авто та збільшити ставку ВЗ: пояснює Гетманцев

За словами Д. Гетманцева, за рахунок збільшення ставки ВЗ та нових змін до ПКУ за законопроєктом №7311 буде відновлено можливість отримувати надходження до бюджету на рівні приблизно 1 млрд доларів на місяць

Чому треба відновити оподаткування імпорту авто та збільшити ставку ВЗ: пояснює Гетманцев

Нагадаємо, що на цьому тижні Гетманцев та ще група народних депутатів зареєстрували законопроєкт №7311. Про це ми писали тут.

Ним передбачено збільшення ставки ВЗ до 3%, повернення сплати податків при імпорті авто та ще інші зміни в адмініструванні податків.

Звісно, що ці зміни викликали багато питань у платників податків. Тому Д. Гетманцев на своїй сторінці у Фейсбуці вирішив навести пояснення щодо повернення сплати податків з ввезення авто в Україну під час війни.

Насамперед він наголосив, що повне звільнення від податків ввезення гуманітарки, у т.ч. транспортних засобів для армії, залишається. Як і зараз. Процедура спрощена, податків немає.

Питання коригування пільг виникло, як тільки на в'їзд в Україну з'явилися черги з мерседесів, майбахів та інших VIP-авто, що ввозяться з метою подальшого перепродажу. Він зазначив, що потрібно усвідомлювати, що затор на кордоні з автовозів, завантажених мерседесами, просто дискредитує той всесвітній підйом, завдяки якому ми щодня отримуємо таку необхідну допомогу з всього світу.

Щодо змін до ПКУ, в т.ч. щодо збільшення ставки ВЗ, Гетманцев зазначив, що у разі ухвалення законопроєкту №7311 буде відновлено можливість отримувати надходження до бюджету на рівні приблизно 1 млрд доларів на місяць.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»