• Посилання скопійовано

Держказначейство оприлюднило реєстр нових рахунків для сплати податків (вже для всіх областей та Києва)

2 січня Держказначейство опублікувало всі реквізити дохідних рахунків для 2023 року. Також станом на 3 січня вже є рахунки у розрізі областей для всіх областей та м. Києва. За даними ДПС, всі рахунки 2022 року залишаються чинними

Держказначейство оприлюднило реєстр нових рахунків для сплати податків (вже для всіх областей та Києва)

Ми вже повідомляли, що рахунки за бюджетними надходженнями відкриваються протягом 45 днів з дня прийняття Закону про Держбюджет. Тому у 2023 році нові рахунки для сплати податків починають працювати саме з 1 січня. 

Станом на 2 січня вже зʼявилася загальна інформація від Держказначейства щодо публікації всіх рахунків. Їх можна переглянути за посиланням.

Але на його сайті у рубриці «Реквізити дохідних рахунків в розрізі областей» вже є інформація про появу нових рахунків для сплати податків та зборів для 22 областей та м. Києва. 

Далі наводимо файли у розрізі областей. Зазначимо, що поки рахунки є тільки для окремих областей. По мірі їхньої появи будемо оновлювати новину

Окремо наголосимо, що територіальні податківці ще наприкінці 2022 року також почали оприлюднювати рахунки для сплати податків та зборів у 2023 році. Але наразі всі рахунки навели тільки в Івано-франківській та Закарпатській області. Тобто скоріш за все на сайті Держказначейства ця інформація буде оприлюднена скоріше. 

 

Щодо рахунків з ЄСВ та СЕА ПДВ 

Увага! Про рахунки для сплати ЄСВ інформації не має.  Але переконатися в цьому краще ще на сайтах відповідних територіальних органів ДПС та у «Стані розрахунків з бюджетом» в Е-кабінеті. 

Також немає даних по рахункам в СЕА ПДВ. Але традиційно їх скоріш за все не змінять. Відповідно можна вважати, що ці рахунки залишаються незмінними. 

***

UPD_04/01/2023

Реквізити рахунків для зарахування надходжень до державного та місцевих бюджетів та ЄСВ залишаються чинними. Але зʼявився новий рахунок – Акцизний податок із вироблених в Україні підакцизних товарів «Сигарили» та рахунок для сплати авансового внеску з податку на прибуток обмінниками.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»