• Посилання скопійовано

З 5 червня діє оновлений порядок обліку податків, зборів та ЄСВ на єдиному рахунку

Мінфін вніс зміни до Порядку ведення обліку податків, зборів та інших платежів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, внесених на єдиний рахунок. Ці зміни почали діяти з 5 червня

З 5 червня діє оновлений порядок обліку податків, зборів та ЄСВ на єдиному рахунку

Мінфін наказом від 06.05.2024 №226 (зареєстрований у Міністерстві юстиції 21.05.2024 за №741/42086) вніс зміни до Порядку ведення обліку податків, зборів та інших платежів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, внесених на єдиний рахунок.

Як відомо, платник може уточнити реквізит "Призначення платежу" платіжної інструкції лише один раз не пізніше наступного робочого дня після отримання повідомлення про виявлені помилки чи розбіжності за такими документами. Тепер у Порядку уточнено, що якщо платник своєчасно не уточнив реквізит "Призначення платежу" платіжної інструкції, то після настання зазначеного терміну таке уточнення неможливе. У такому разі інформація з платіжної інструкції вважається інформацією без визначення належності платежу відповідному отримувачу і суми такого платежу включаються ДПС до реєстру платежів з єдиного рахунка в розрізі окремого платника у складі зведеного реєстру платежів з єдиного рахунка з урахуванням черговості сплати, визначеної пунктом 35-1.6 ПКУп. 89.7 та п. 131.2 ПКУ.

Виключено норму, згідно з якою платник у приватній частині Електронного кабінету мав можливість перегляду уточнень ІКС ДПС реквізиту "Призначення платежу" платіжної інструкції.

Інші правки до Порядку - косметичні.

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. 5 червня його опубліковано в "Офіційному віснику".

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»