• Посилання скопійовано

Порядок повернення помилково сплачених податків знову змінився

Уточнено, що заява про повернення (перерахування) коштів з бюджету в електронній формі подається з обов'язковим накладанням електронного підпису платника або уповноваженої особи, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису

Порядок повернення помилково сплачених податків знову змінився

Мінфін наказом від 28.05.2024 №262 (зареєстрованим у Міністерстві юстиції 10.06.2024 за №867/42212) вніс зміни до Порядку повернення (перерахування) коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів.  Зауважимо, що це вже вдруге за рік. Останні зміни набрали чинності у лютому, про що ми писали тут.

Зокрема, цього разу уточнено, що заява про повернення (перерахування) коштів з бюджету в електронній формі подається з обов'язковим накладанням електронного підпису платника або уповноваженої особи, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису, відповідно до вимог Закону "Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги".

До заяви одночасно подається копія:

  • платіжної інструкції, яка підтверджує перерахування коштів до бюджету,
  • судового рішення, засвідчена належним чином (у разі повернення судового збору (крім помилково зарахованого) та грошового стягнення за адміністративні правопорушення),
  • документа, що підтверджує відповідні повноваження уповноваженої особи, засвідчена належним чином.

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Станом на 13.06.2024  не опублікований.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»