• Посилання скопійовано

Податківці роз'яснили особливості заповнення акцизної накладної

ДФС у Донецькій області звертає увагу на окремі особливості заповнення акцизних накладних

Податківці роз'яснили особливості заповнення акцизної накладної

ДФС у Донецькій області нагадує, що 12 квітня 2016 року набрав чинності Наказ Мінфіну від 25.02.2016 р. №218, яким затверджено форму та Порядок заповнення акцизної накладної та розрахунку коригування.

Акцизна накладна складається при кожній повній або частковій операції з реалізації пального.

У верхній лівій частині накладної, яка не надається отримувачу пального зазначається тип причини (усього їх п’ять). Якщо акцизна накладна надається отримувачу пального, у відповідному полі проставляється цифра «0». Вступна частина акцизної накладної заповнюється в порядку, визначеному у розділі І та пунктах 1-5 розділу ІІ Порядку заповнення акцизної накладної.

В акцизній накладній, надання якої отримувачу пального не передбачено:

-       у рядку «Особа – отримувач пального» зазначається «Неплатник»,

-       до рядка «юридична особа – код за ЄДРПОУ отримувача пального; для фізичної особи – прізвище, ім’я, по батькові та реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта» вноситься умовний код «1000000000».

Таблична частина заповнюється в такому порядку:

-       у графі 1 – код товарної підкатегорії пального згідно з УКТ ЗЕД (10 знаків);

-       у графі 2 – інформація щодо опису пального згідно з УКТ ЗЕД;

-       у графах 3, 4 – інформація щодо обсягу реалізованого (відвантаженого, втраченого) пального у кілограмах (графа 3) та у літрах, приведених до температури 150С (графа 4). Внесені до цих граф показники можуть мати лише додатне значення.

Реєстрація акцизних накладних, в тому числі тих, що не надаються отримувачу пального, здійснюється в Єдиному реєстрі акцизних накладних.

Якщо після реалізації пального відбувається повернення частини чи всього обсягу пального особі, що реалізує пальне, або виникає потреба у виправленні помилок, допущених при складанні акцизної накладної, показники такої акцизної накладної підлягають коригуванню шляхом складання розрахунку коригування акцизної накладної та реєстрації його в ЄРАН.

Докладніше про заповнення акцизної накладної читайте в аналітичному матеріалі від "ДК" (для передплатників).

Усі новини на тему >>>

Джерело: ДФС у Донецькій області

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»