• Посилання скопійовано

"Тип причини" в акцизній накладній: роз'яснює ДФС

ДФСУ роз'яснила нюанси заповнення акцизної накладної на пальне для власних потреб і при реалізації в ємностях до 5 л

"Тип причини" в акцизній накладній: роз'яснює ДФС

ДФСУ у листі від 21.09.2016 р. №20547/6/99-99-12-03-03-15 розглянуло кілька питань щодо оподаткування акцизним податком операцій з реалізації пального та складання акцизних накладних при реалізації пального.

Зокрема, зазначено, що постачальник всіх видів пального, незалежно від напрямів його подальшого використання отримувачем, зобов’язаний надати суб’єкту господарювання акцизну накладну як платнику акцизного податку з реалізації пального.

У такій акцизній накладній зазначаються реквізити госпсуб’єкта як отримувача пального, а в її верхній лівій частині - тип причини „0”.

На обсяги пального, використаного для власних потреб, суб’єкт господарювання в акцизних накладних повинен зазначити тип причини „3 – пальне відвантажено з метою власного споживання. У рядку „Особа - отримувач пального” слід зазначити „Неплатник”. А до рядка „юридична особа – код за ЄДРПОУ отримувача пального: для фізичної особи – прізвище, ім'я, по батькові та реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта” внести умовний код „1000000000”.

При реалізації пального в ємностях до 5 літрів суб’єкт господарювання зобов’язаний скласти акцизну накладну, у верхній лівій частині якої може бути зазначено:

  • тип причини „0” - якщо така накладна надається отримувачу,
  • або тип причини „1", якщо отримувач не є платником акцизного податку з реалізації пального (кінцевий споживач та суб’єкти господарювання відсутні в Реєстрі платників акцизного податку з реалізації пального).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»