• Посилання скопійовано

Роздрібний акциз з пального скасовано

Продовжуємо вивчати зміни, запропоновані ухваленим нещодавно законопроектом №5132. Власники АЗС, радійте! Дуже схоже на те, що сплачувати цей податок з роздрібного продажу пального вам у 2017 році не доведеться

Роздрібний акциз з пального скасовано

Згідно з текстом законопроекту №5132 до другого читання з пп. 14.1.212 ПКУ, який роз’яснює що слід розуміти під реалізацією суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, виключено слова «а також фізичний відпуск з автозаправної станції та/або автомобільної газозаправної станції товарів, зазначених у підпункті 215.3.4 пункту 215.3 статті 215 цього Кодексу, незалежно від форми розрахунків». Відповідно із ПКУ, а саме пп. 215.3.10 ПКУ, буде прибрано ставку такого роздрібного акцизу, що наразі складає 0,042 євро за кожний літр реалізованого пального.

Таким чином (якщо ця зміна буде збережена в законі, підписаному Президентом на підставі цього законопроекту, після його опублікування), з 01.01.2017 року роздрібний акцизний податок з пального буде скасовано.

Крім цього, у Перехідних положеннях цього законопроекту передбачено, що КМУ має у тримісячний строк з дня набрання чинності відповідного закону розробити та внести на розгляд ВРУ ще один законопроект -  щодо скасування акцизного податку з роздрібної торгівлі тютюнових виробів, передбачивши для забезпечення збалансованості місцевих бюджетів відповідне збільшення ставок акцизного податку на тютюнові вироби (які сплачують зараз імпортери і виробники) в абсолютних значеннях.

Докладніше про прийняття законопроекту №5132 та зміни, які він вносить до ПКУ, читайте тут>>   

****

Найважливіше про прийняття Держбюджету-2017 та ще кількох пов"язаних з ним законів в ніч з 20 на 21 грудня читайте в редакційній статті тут>>

Автор: Катерина Калашян

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»