• Посилання скопійовано

Передання замовником паливно-мастильних матеріалів виконавцю є операцією з реалізації пального

Платники акцизного податку з реалізації пального повинні здійснювати його реалізацію з обов’язковим оформленням документів у СЕА РП незалежно від того, чи виникатимуть зобов’язання зі сплати акцизного податку

Передання замовником паливно-мастильних матеріалів виконавцю є операцією з реалізації пального

ДФСУ у листі від 20.01.2017 р. №1250/6/99-99-15-02-02-15 зазначила, що при передачі замовником паливно-мастильних матеріалів третій особі (виконавцю) на виконання умов договору про надання послуг, здійснюється передача (відпуск, відвантаження) пального від замовника до виконавця, що є операцією з реалізації пального у розумінні абзацу другого пп. 14.1.212 ПКУ. Таким чином, замовник при здійсненні таких операцій є особою, що реалізує пальне.

Відповідно до пп. 212.3.4 ПКУ особи, які здійснюватимуть реалізацію пального, підлягають обов’язковій реєстрації як платники податку контролюючими органами за місцезнаходженням юросіб, місцем проживання фізосіб — підприємців до початку здійснення реалізації пального. Реєстрація здійснюється на підставі подання особою не пізніше ніж за три робочі дні до початку здійснення реалізації пального заяви.

З метою виявлення необлікованих об’ємів пального замовник, який здійснює операції з передачі (відпуску, відвантаження) пального іншим особам чи здійснює будь-які інші операції з пальним на митній території України, зобов’язаний складати акцизні накладні на такі обсяги реалізації, а також на обсяги пального, що використовується для власного споживання, зареєструвавши їх в ЄРАН.

Крім того, замовнику, як платнику акцизного податку з реалізації пального, необхідно здійснювати реалізацію пального з безумовним виконанням ним умов законодавства щодо оформлення документів у СЕАРП, незалежно від того, чи будуть у нього виникати зобов’язання зі сплати акцизного податку.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»