• Посилання скопійовано

Мінфіну доручено прискорити розробку проекту закону про впровадження електронної акцизної марки

Прем’єр-міністр дав доручення керівництву Міністерства фінансів прискорити роботу над розробкою проекту закону про впровадження в Україні електронної акцизної марки, як засобу контролю за обігом підакцизних товарів та запобіжником вироблення та реалізації контрафактних товарів

Мінфіну доручено прискорити розробку проекту закону про впровадження електронної акцизної марки

Про це Глава Уряду сказав у ході засідання Кабінету Міністрів, коментуючи необхідність якнайшвидшого вирішення питання боротьби з контрафактними алкогольними та тютюновими виробами на українському ринку.

«У нас є єдиний  спосіб вивести підакцизну групу товарів на світло і на прозорість – це запровадити електронну акцизну марку. Інших методів не існує. Це буде постійна гонитва за злочинцями. А електронна акцизна марка – це те, що використовується в світі, - сказав Володимир Гройсман. -  Там десятки мільярдів гривен, які мають бути  мобілізовані до бюджету і місцевих бюджетів. Я просив би і даю офіційне доручення Міністерству фінансів – прискорити роботу над законопроектом, винести його на Уряд, на розгляд і направити у Парламент. Треба ухвалити прозорий і конкурентний закон, який поставить крапку  в цьому питанні».  

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»