• Посилання скопійовано

Електрокари подешевшають: Рада дозволила ввозити авто без сплати ПДВ і акцизу

Верховна Рада ухвалила зміни до ПКУ, відповідно з якими операції з ввезення електромобілів в Україну на 1 рік звільняються від сплати ПДВ та акцизу

Електрокари подешевшають: Рада дозволила ввозити авто без сплати ПДВ і акцизу

Зміни до Податкового кодексу (законопроект №6776-д) Верховна Рада ухвалила в четвер, 7 грудня 252 голосами, - повідомляє "Економічна правда". Виходячи із змісту законопроекту, до 2022 року скасовується ПДВ та акциз на операції з ввезення на територію України електромобілів. Проте Артур Герасимов вніс правку до законопроекту щодо зазначеного терміну, тож скасування ПДВ і акцизу на імпорт нових і вживаних електрокарів передбачається на рік, а не на п'ять років. 

Як зазначає "Економічна правда" перед голосуванням за прийняття бюджету Володимир Гройсман заявив, що через поправку голосування вийшло некоректним і пообіцяв це врегулювати. Однак в уряді, правка була врахована, а пільговий термін скорочений.

Раніше повідомлялося, що загальний парк електромобілів, які експлуатуються в Україні, вже перевищив 4 тисячі одиниць.

Україна посіла п'яте місце в міжнародному рейтингу за темпами розвитку електромобілів, випередивши такі країни, як США, Нідерланди та Японія.

***

Нагадаємо, що Законом «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році» (законопроект №6776-д) також передбачено підвищення вартості акцизів на тютюнові вироби на 29,7%. Докладніше про це ми писали тут>>

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»