• Посилання скопійовано

З 1 липня зразок акцизної марки на тютюнові вироби зміниться: наслідки для виробників та продавців

Зразок марки акцизного податку змінився, а що робити з вже придбаними акцизними марками старого зразка? Чи потрібно повертати з обороту продукцію марковану за старою формою? Відповідає ДФСУ

З 1 липня зразок акцизної марки на тютюнові вироби зміниться: наслідки для виробників та продавців

Нагадаємо, що Кабмін постановою від 04.04.2018 р. №257 затвердив нові зразки марок акцизного податку для тютюнових виробів вітчизняного та імпортного виробництва (крім сигарет з фільтром та без фільтра, цигарок). 

Марки акцизного податку нового зразка запроваджуються з 1 липня 2018 року! Про це ми писали тут>> 

Щодо залишків невикористаних акцизних марок старого зразка, у ІПК від 29.05.2018 р. №2360/6/99-99-12-01-03-15/ІПК податківці роз'яснюють:

1) у разі зміни зразка марок акцизного податку вже закуплені марки попереднього зразка застосовуються у виробництві алкогольних напоїв та тютюнових виробів до їх повного використання;

2) марковані марками старого зразка алкогольні напої та тютюнові вироби знаходяться в обігу до їх повної реалізації в межах терміну придатності для споживання;

3) тютюнові вироби (крім сигарет з фільтром та без фільтра, цигарок), марковані марками попереднього зразка допускаються до митного оформлення та перебуватимуть в обігу до їх повної реалізації.

Отже, закуплені до 1 липня 2018 р. суб’єктом господарювання марки попереднього зразка застосовуються у виробництві до їх повного використання (для маркування сигарет з фільтром та без фільтра, цигарок).

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»