• Посилання скопійовано

Продавати столові вина можна без ліцензії на роздрібну торгівлю алкоголем

ДФСУ проконсультувала щодо можливості роздрібного продажу столових вин без наявності ліцензії на право роздрібного продажу алкогольних напоїв

Продавати столові вина можна без ліцензії на роздрібну торгівлю алкоголем

По-перше, дія Закону №481 не поширюється на роздрібну торгівлю винами столовими, крім випадків, передбачених Законом №481, а також на виробництво вин виноградних і плодово-ягідних, напоїв медових, наливок і настоянок, виготовлених громадянами в домашніх умовах для власного споживання.

По-друге, згідно з ч. 14 ст. 15 Закону №481 роздрібна торгівля алкогольними напоями (крім столових вин) або тютюновими виробами може здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них ліцензій.

Тому податківці у ІПК від 26.06.2018 р. №2855/6/99-95-42-03-15/ІПК вказали, що роздрібна торгівля виключно столовими винами може здійснюватись суб’єктами господарювання без наявності ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

Але на продавців столових вин поширюються вимоги щодо продажу алкогольних напоїв. Зокрема, такі обмеження передбачені у ст. 15-2 та 15-3 Закону №481. Вони забороняють продаж столових вин:

  • особами, які не досягли 18 років;
  • особам, які не досягли 18 років;
  • у приміщеннях та на території навчальних закладів, закладів охорони здоров’я, крім ресторанів, що знаходяться на території санаторіїв;
  • у приміщеннях спеціалізованих торговельних організацій, що здійснюють торгівлю товарами дитячого асортименту або спортивними товарами, а також у відповідних відділах (секціях) універсальних торговельних організацій;
  • у закритих спортивних спорудах (крім пива у пластиковій тарі);
  • з торгових автоматів;
  • з рук;
  • у невизначених для цього місцях торгівлі.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»