• Посилання скопійовано

Мінфін розробив форму акта інвентаризації залишку спирту етилового станом на 1 липня 2019 року

На сайті Мінфіну оприлюднено проект форми Акта інвентаризації обсягів залишку спирту етилового станом на початок дня 01 липня 2019 року та Порядку його заповнення

Мінфін розробив форму акта інвентаризації залишку спирту етилового станом на 1 липня 2019 року

Мінфін оприлюднив проект свого наказу (завантажити), яким затверджуються:

  • форма акта інвентаризації обсягів залишку спирту етилового станом на початок дня 01 липня 2019 року (завантажити);
  • Порядок заповнення та подання акта інвентаризації обсягів залишку спирту етилового (завантажити).

 

Причина затвердження

Метою проекту є виконання норм п. 24 підрозділу 5 розділу XX ПКУ щодо проведення особами (платниками податку), що здійснюють зберігання спирту етилового інвентаризації обсягів його залишку станом на початок дня 1 липня 2019 року та подання до контролюючого органу акта проведення інвентаризації обсягів залишків спирту етилового із зазначенням адрес об'єктів, на яких зберігаються відповідні обсяги залишків спирту етилового, перелік резервуарів, в яких зберігаються обсяги залишків спирту етилового, їх технічних параметрів (фізична місткість, що відповідає технічним паспортам), правовстановлюючих документів на відповідні об'єкти та документів, що засвідчують правові підстави експлуатації таких об'єктів. 

Хто і як має складати цей Акт?

Як зазначено у Порядку, цей акт має складатися особою, яка є власником спирту етилового та здійснює його реалізацію щодо обсягів залишку спирту етилового, наявних в місцях зберігання спирту та ємностях для його транспортування.

Подаватиметься він до контролюючого органу засобами електронного зв’язку в електронній формі. Відправлення, передавання, одержання, зберігання Акта в електронній формі здійснюються в порядку, визначеному законодавством та нормативно-правовими актами.

Складати Акт потрібно буде окремо по кожному акцизному складу/пересувному акцизному складу.

В Акті зазначаються обсяги залишку спирту етилового станом на 00 годин 01 хвилину 01 липня 2019 року.

Обсяги залишку спирту етилового в Акті проставляються в декалітрах та в декалітрах безводного спирту, приведених до 20 °С, з округленням до двох знаків після коми.

Відповідальність за достовірність зазначених в Акті відомостей несуть особи, які підписали цей Акт.

 

Коли набере чинності цей наказ?

Проектом передбачено, що наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. А поки що зауваження та пропозиції можете надсилати у письмовій та електронній формі за адресами:

  • Міністерство фінансів України, вул. Грушевського, 12/2, м. Київ-8, 01008,  е-mail: orlyansky@minfin.gov.ua; 
  • Державна регуляторна служба України, вул. Арсенальна, буд. 9/11, м. Київ, 01011, е-mail: inform@dkrp.gov.ua.

***

Читайте також:

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»