• Посилання скопійовано

Особливості встановлення роздрібної ціни на тютюнові вироби

Вартість пачки сигарет (цигарок), вище якої не дозволена її реалізація, можна отримати шляхом множення МРЦ (вказану на пачці) на 1,05

Особливості встановлення роздрібної ціни на тютюнові вироби

ДПС у Тернопільській області звертає увагу, що продаж сигарет (з фільтром та без фільтру) та цигарок у роздрібній мережі здійснюється за цінами, не вищими за максимальні роздрібні ціни (далі – МРЦ), збільшені на суму акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

Тобто до вартості пачки сигарет чи цигарок, не вищої за МРЦ (100%), додається акцизний податок з роздрібної торгівлі підакцизними товарами – 5% вказаної вартості. Вартість пачки сигарет (цигарок), вище якої не дозволена її реалізація, можна отримати шляхом множення МРЦ (вказану на пачці) на 1,05.

Продаж інших тютюнових виробів у роздрібній мережі здійснюється за цінами, рівень яких визначається виходячи з їх договірної вартості з урахуванням податку на додану вартість, акцизного податку (крім акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів), та акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, що становить 5% вказаної вартості.

 

Що робити в разі продажу округлення розрахунків при продажі тютюну (від редакції)

В ІПК від 02.08.2018 р. №3395/6/99-99-14-05-01-15/ІПК податківці рекомендували суб’єктам господарювання роздрібної торгівлі при продажу тютюнових виробів, при заокругленні врахувати, що їхня ціна не може бути вищою за максимальні роздрібні ціни, збільшені на суму акцизного податку.

При неврахуванні цих обмежень на торговців тютюном чекатимуть  штрафи, передбачені ст. 17 Закону №481. Штраф наразі становить 100% вартості проданого алкоголю чи тютюну з порушенням але не менше 10000 гривень.

***

Читайте також:

Джерело: ДПС у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»