• Посилання скопійовано

Які документи потрібні для внесення місць зберігання спирту до Єдиного реєстру?

Податківці навели перелік документів, які потрібно подати до ДПС задля внесення місць зберігання спирту до Єдиного реєстру

Які документи потрібні для внесення місць зберігання спирту до Єдиного реєстру?

ДПС у Київській області нагадує, що Єдиний державний реєстр місць зберігання  спирту (далі – Єдиний реєстр) – це перелік місць зберігання, який ведеться податковими органами і містить відомості про місцезнаходження місць зберігання та відомості про заявників.

До Єдиного реєстру вносяться, зокрема:

  • місця зберігання спирту суб’єктів підприємницької діяльності – виробників спирту;
  • місця зберігання спирту суб’єктів підприємницької діяльності, які отримують спирт для забезпечення виробничих та інших потреб, якщо його кількість перевищує 100 декалітрів на квартал.

Внесення даних до Єдиного реєстру проводиться на підставі заяви суб’єкта господарювання (у тому числі іноземного суб’єкта господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво), де обов’язково зазначається місцезнаходження місця зберігання спирту.

Крім цього, зазначається 

для юридичних осіб:

  • найменування, місцезнаходження, код Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ)

для фізичних осіб-суб’єктів господарювання

  • ПІБ, місце проживання, реєстраційний номер облікової картки платника податків.

До заяви додається:

  • документ, що підтверджує право користування приміщенням
  • довідка про відповідність місця зберігання спирту вимогам, встановленим центральним органом виконавчої влади, уповноваженим Кабінетом Міністрів України.

Довідка про відповідність місця зберігання спирту установленим вимогам складається у довільній формі один раз на 5 років Департаментом або регіональними управліннями.

Законодавство: Закон України від 19.12.1995 р. №481.

Усі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на нашій офіційній сторінці у Facebook.

Джерело: ДПС у Київській області

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»