• Посилання скопійовано

Як виправити помилку у графі 02.2 довідки про залишки пального?

Для виправлення такої помилки платнику необхідно протягом трьох календарних днів з дати її виявлення подати коригуючу Довідку з правильною датою звітної доби

Як виправити помилку у графі 02.2 довідки про залишки пального?

Податківці у підкатегорії 114.11.02 «ЗІР» зауважили, що відповідно до п. 9 Порядку №891 внесена до Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників і рівнемірів – лічильників рівня пального у резервуарі (далі – Реєстр), інформація не підлягає видаленню. Коригування такої інформації з причин технічного збою програмного забезпечення, допущених помилок під час заповнення електронних документів для наповнення Реєстру або інших технічних негараздів проводиться розпорядниками акцизних складів протягом трьох календарних днів починаючи з дати усунення таких технічних збоїв або виявлення таких помилок шляхом формування та надсилання до Реєстру коригуючих електронних документів для наповнення Реєстру з письмовим повідомленням про це територіальному контролюючому органу за місцем розташування акцизного складу.

Форму довідки про зведені за добу підсумкові облікові дані щодо обсягів обігу (отримання/відпуску) та залишків пального на акцизному складі пального (далі – Довідка) затверджено наказом Мінфіну від 27.11.2018 р. №944 зі змінами та доповненнями (далі – Наказ №944).

Згідно п. 5 Наказу №944 основна Довідка формується після проведення останньої операції з обігу пального у звітній добі, але не пізніше 23 години 59 хвилин цієї доби, до початку здійснення операцій з обігу пального у добу, що настає за звітною добою, та надсилається не пізніше 23 години 59 хвилин доби, що настає за звітною добою. Коригуючі Довідки формуються і надсилаються протягом трьох календарних днів з дати виявлення помилки (помилок) у наданій у Довідках інформації. Коригуюча Довідка подається не частіше одного разу на добу.

Для виправлення помилки у графі 02.2 «кінець звітної доби» Довідки платнику необхідно протягом трьох календарних днів з дати виявлення такої помилки подати коригуючу Довідку з зазначенням правильної дати звітної доби.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»