• Посилання скопійовано

Як оподатковується акцизом рідина для електронних сигарет?

Ставка акцизного податку на рідини, що використовуються в електронних сигаретах (код товару згідно з УКТ ЗЕД – 3824 90 97 20) становить 3000 грн за 1 літр

Як оподатковується акцизом рідина для електронних сигарет?

ДПС у Закарпатській області розповідає, що з 1 січня 2021 року набувають чинності зміни до Податкового кодексу України (далі – ПКУ), встановлені Законом України від 16.01.2020 р. №466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» (далі – Закон №466), згідно яких відбулось розширення переліку підакцизних товарів та включення до такого переліку рідин, що використовуються в електронних сигаретах.

Так, Законом №466 встановлено, що рідини, які використовуються в електронних сигаретах, – рідкі суміші хімічних речовин, що містять або не містять нікотин, використовуються для створення пари в електронних сигаретах та містяться, зокрема в картриджах, заправних контейнерах та інших ємностях.

Також, Законом №466, доповнено ст. 215 ПКУ та встановлено ставку акцизного податку на рідини, що використовуються в електронних сигаретах (код товару згідно з УКТ ЗЕД – 3824 90 97 20) у розмірі 3000 гривень за 1 літр.

При цьому, з 01.01.2021 року продукція, яка була вироблена до 01.01.2021, відповідно до п. 226.9 ПКУ вважатиметься немаркованою.

Разом з цим, Законом України від 16.01.2020 р. №465-XI «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» передбачено зміни в законодавстві щодо ліцензування діяльності з продажу рідин, що використовуються в електронних сигаретах, згідно яких, торгівля такими товарами може здійснюватись лише за наявності відповідних ліцензій.

Ліцензія на оптову торгівлю видаватиметься терміном на п’ять років, річна плата за ліцензію на оптову торгівлю становитиме 780 гривень.

Плата за ліцензію на роздрібну торгівлю рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, становить 780 грн на кожне місце торгівлі. Суб’єкти господарювання, які отримали ліцензії на роздрібну торгівлю тютюновими виробами, мають право продавати рідини, що використовуються в електронних сигаретах, без отримання окремої ліцензії на право роздрібної торгівлі такими рідинами.

Джерело: ДПС у Закарпатській області

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»