• Посилання скопійовано

Як оподатковуються акцизом суміші для кальяну?

При реалізації суміші для кальяну базою оподаткування акцизним податком є вартість всієї суміші за кодом УКТ ЗЕД 2403 11, а не лише її частки – тютюну

Як оподатковуються акцизом суміші для кальяну?

ДПС у Миколаївській області повідомляє, що при реалізації суб’єктом господарювання роздрібної торгівлі суміші для кальяну базою оподаткування акцизним податком є вартість всієї суміші, яка класифікується за кодом УКТ ЗЕД 2403 11, а не лише його частки – тютюну.

Так, відповідно до Пояснень до Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності, затверджених наказом Державної митної служби України від 14.07.2020 р. №256, термін «тютюн для кальяну» означає тютюн, призначений для куріння за допомогою кальяну, що складається з суміші тютюну та гліцерину, з вмістом або без вмісту ароматичних масел і екстрактів, меляси або цукру, який має або не має фруктового аромату. «Тютюн для кальяну» класифікується у підпозиції 2403 11 позиції 2403 групи 24 «Тютюн і промислові замінники тютюну».

Згідно з підпунктом 214.1.4 пункту 214.1 статті 214 Податкового кодексу України (далі – Кодекс), базою оподаткування акцизним податком є вартість (з податком на додану вартість та без урахування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів) підакцизних товарів, що реалізовані суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі.

Відповідно до підпункту 14.1.145 пункту 14.1 статті 14 Кодексу, підакцизні товари (продукція) – товари за кодами згідно з УКТ ЗЕД, на які Кодексом встановлено ставки акцизного податку. Вичерпний перелік підакцизних товарів встановлено статтею 215 Кодексу.

Джерело: ДПС у Миколаївській області

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»